Zuid Amerika

brazilie-cristus-beeld

Intro: De armste en waarschijnlijk de beste (vanuit het perspectief van een onafhankelijk budget reiziger) van Zuid-Amerikaanse landen is Bolivia. Bolivia is geen geheim, het is over het algemeen vol vol backpackers die komen voor een goedkoper verblijf dan elders in de regio en de grote diversiteit te bieden.

Diversiteit in – om maar een paar voorbeelden – historische (Potosi), een prachtig landschap van een mooie Altiplano plus ’s werelds hoogste hoofdstad, redelijke trekking kansen en een enorm toegankelijk (goedkoopste in Zuid-Amerika (niet zo toegankelijk als in Midden-Amerika)) jungle. Bolivia is ook de meest inheemse land op het continent, met meer dan 50% van de bevolking het behoud van traditionele waarden en overtuigingen. Dit Tibet van de Amerika’s is zo populair als de Aziatische origineel.

Aan de andere kant is het vermeldenswaard dat het land wegennet is niet groot, mede als gevolg van de topografie en deels van een gebrek aan onderhoud. Dit kan een aantal langere reizen enigszins onaangenaam te maken; er is geen vastgesteld budget luchtvaartmaatschappij netwerk, zodat aan dergelijke ritten te vermijden en te vliegen, kan vrij prijzig zijn. Een maand van uw tijd en een paar Spaanse lessen de moeite waard, maar verwacht niet overal moet jezelf, maar de meest afgelegen jungle.

Geld: In grotere steden tal van geldautomaten. Voor contant geld, Amerikaanse dollars zijn natuurlijk de vreemde valuta van keuze in heel Bolivia, maar valuta’s van buurlanden kunnen in grensgebieden worden uitgewisseld. Alle casas de cambio verandering contante US dollars en sommige ook reischeques veranderen. Als u een cambio niet kunt vinden, probeer reisbureaus, sieraden of apparaat winkels en apotheken. Creditcards kunnen worden gebruikt in de grotere steden, maar niet elders – het beste vasthouden aan het gebruik van geldautomaten in de grote centra. Sommige geldautomaten (luchthaven van La Paz) geven USD contant geld.

Verplaatsingen: De meeste wegen goed met regelmatig bussen, sommige wegen (vooral laaggelegen wegen in natte seizoen) zijn verschrikkelijk. Treinen erg koud ’s nachts en worden erger beschouwd dan bussen – zeker langzamer. Worth vliegen naar de jungle gebieden en als het gevoel een beetje reizen gedragen. Zoals vermeld in de lowlights, het maken van lange tochten kan enigszins onaangenaam, wegen in de steden zijn goed, en de rek net ten zuiden van La Paz is OK, maar de meeste andere landelijke wegen zijn verschrikkelijk.

Er is geen vastgestelde budget luchtvaartmaatschappij netwerk, zodat aan dergelijke ritten te vermijden en te vliegen, kan vrij prijzig zijn. Binnenlandse Tassen- zijn duur in vergelijking met de bussen, maar niet zo duur als dit lijkt te impliceren.

Kosten: Goedkoopste natie binnen Zuid-Amerika, US $ 20-30 of zelfs minder per dag. Uitstekende prijs als je bereid bent om te leven, eten en reizen als locals. Echter, als je wilt naar een jungle trip doen, berg beklimmen / fiets, reis over de Altiplano of andere dergelijke activiteiten vindt u meer uitgeven (hoewel tours zijn grote waarde). Er zijn ook tal van andere verleidingen (geef vaak party vibe), die de kosten voor een aantal zal toenemen.