Noord Amerika

new-york-manhattan

De derde grootste continent, Noord-Amerika is bijna geheel in het westelijk halfrond. Het grenst in het noorden door de Noordelijke IJszee, in het oosten door de Noord-Atlantische Oceaan, aan de zuidoostkust van de Caribische Zee, en in het zuiden en het westen door de Noord-Stille Oceaan.

Noord-Amerika biedt een prachtig landschap, een keuze van de bruisende steden, een scala aan klimaten en tal van activiteiten en ervaringen te bieden. Het continent biedt een breed scala van culturen – zowel bestaande als het verleden – en heeft een aantal van de meest beroemde bezienswaardigheden in de wereld.

Hints en tips voor Noord-Amerika

Onderzoek visumplicht voor aankomst in Noord-Amerika! Mexico heeft de neiging de meest toegeeflijk met een vergoeding voor een toeristische kaart te zijn. Canada maakt sommige burgers tot zes maanden zonder visum, terwijl anderen moeten gaan met een tijdelijke Resident Visa of andere identificatie. De Verenigde Staten varieert ook. Sommige nationaliteiten mogen visumvrijstelling (maar reizigers moeten een aanvraag voor een ESTA online goedkeuring), terwijl andere de specifieke visa en vergoedingen moeten onderzoeken (tot $ 200) details verschillen.
De toegang tot de Verenigde Staten kan een zeer lange en strenge proces. Vergeet niet, iedereen heeft om te gaan door dit proces, dus probeer niet te zenuwachtig of ongeduldig als die kan het proces nog langer te maken te krijgen. Blijf binnen de beperkingen voor handbagage vloeistoffen (maximaal 3 ounces per fles) binnen een duidelijk, plastic zak (maximaal 1 liter). Wees bereid om af te nemen schoenen, riemen, colberts, en eventuele metalen voordat ze door de beveiliging x-ray machines.

Als u rijdt over een land lijnen met de auto, is het belangrijk om double-check grensovergang eisen. Mogelijk moet u een bewijs van de huurovereenkomst te tonen, verzekeringen (dwz Mexico niet met American autoverzekering), de registratie, de vergunning van een rijbewijs en andere documenten (dwz Canada vereist een verzekeringsbewijs).

Overschrijding van de grenzen nu vereist een paspoort, ongeacht de nationaliteit (waaronder de Verenigde Staten, Canada, en Mexicaanse burgers)