Azie

sun-moon-lake-taiwan

Azië als regio is zeer groot en divers. Zelfs als je een lange termijn reiziger bent, je waarschijnlijk niet meer dan een handvol van de landen in Azië te bezoeken zijn. Er zijn veel verschillende reizen routes door de regio en elke zal u een andere cultuur en milieu. Enkele van de meest populaire routes door het gebied zijn onder andere:

India en Nepal: Dit is een van de meest betaalbare gebieden in Azië. Reizigers vaak vliegen in Kathmandu en besteden enkele weken trekking in het Himalaya-gebergte. Ze dan verder naar beneden in India een bezoek aan Varanasi, Agra, Delhi en Rajasthan. Als alternatief zou je hoofd in de richting van Zuid-India swingende door Goa en Mumbai op de weg.

China Highlights Tour: Veel mensen kiezen ervoor om al hun tijd doorbrengen in China. Enkele van de meest populaire steden zijn onder meer Beijing, Xi’an, Shanghai, Hong Kong, Guilin, en Yangzhou. Deze reis zou ten minste één of twee vluchten die zou bespaart u geld en tijd vergen. Zorg ervoor dat je buiten de grote steden een aantal zodat u kunt zien wat het platteland van China te bieden heeft.

Indochina: Dit is waarschijnlijk de meest populaire route over land in heel Azië. Het is gemakkelijk om het te doen met een klein budget tijdens het reizen over land. Je zult waarschijnlijk ontmoet vele collega backpackers langs de weg. Veel mensen beginnen in Hanoi en maken hun weg naar het zuiden door Vietnam. U kunt oversteken naar Cambodja en bezoek de beroemde Angkor Wat en ga dan in Thailand. Naar het noorden en neem de tijd in Laos voordat u verder terug in Thailand en naar de tropische stranden. Ga verder naar beneden in Maleisië voordat vliegen van Singapore.

Haal het meeste voor uw geld

Vanuit een cultureel perspectief, India en Nepal zijn heel anders uit Japan, China of Taiwan. Vanuit een budgettering perspectief, deze regio’s zijn ook heel verschillend. Zuidoost-Azië, India en Nepal zijn al lang gevestigd als “backpacker” bestemmingen en zijn ongelooflijk betaalbaar en relatief gemakkelijk te omzeilen. China is toegenomen in kosten de laatste jaren en vertoont geen tekenen van vertraging. Japan en Zuid-Korea hebben altijd vrij duur, maar de moderne infrastructuur maakt deze plaatsen vrij gemakkelijk te omzeilen.

Je moet echt overwegen uw budget bij het kiezen waar te gaan in Azië. Omdat de prijzen zijn zo opvallend verschillend van land tot land, kan dit werkelijk van invloed hoe lang u kunt reizen of wat uw niveau van comfort zal zijn. Als je een eerste keer backpacker, het vasteland van Zuidoost-Azië is een geweldige plek om je voet te krijgen. Er zijn tal van andere reizigers rond, de kosten zijn laag, de mensen zijn vriendelijk, en je kunt je hand proberen te onderhandelen. Het is ook een mooie streek om zijn stranden, tempels en cultuur.

India is een van de meest betaalbare landen in de wereld, maar sommige reizigers vinden het een beetje overweldigend. Zodra je wennen aan de cultuur, het is echt een leuke plek om te zijn. De mensen in India zijn enkele van de meest gastvrije en vriendelijke je zal ontmoeten. De cultuur is rijk aan kleuren en smaken, en de steden zijn in tegenstelling tot ergens anders in de wereld. Laat je niet intimideren door India, omdat een reis naar dit land echt een levensveranderende ervaring kan zijn.

China is een van de snelst veranderende landen ter wereld. Zelfs als je gewoon vijf jaar geleden bezocht, zult u geschokt zijn om te zien hoe het zich heeft ontwikkeld. Prijzen blijven ook stijgen, dus er is geen beter moment dan nu om het land te bezoeken. Tibet is een fascinerende plek om te bezoeken, maar als je van plan bent om het hoofd in die richting je moet flexibel zijn en een back-up plan. Toegang tot buitenlanders is vaak beperkt en de veranderingen in het beleid kan abrupt en onverwacht gebeuren.

Avontuurlijke Activiteiten, Cultuur en partijen

Er zijn een aantal activiteiten die u kunt genieten van heel Azië. De regio heeft een aantal van de beste stranden en de koraalriffen in de wereld. Er zijn ook enkele van de hoogste bergen en meest indrukwekkende trekking mogelijkheden. De steden en culturen zijn divers, het eten is exotisch, en het landschap is altijd veranderen.

Scuba Diving: Zuidoost-Azië biedt enkele van de beste duiken in de wereld. Het is ook ongelooflijk betaalbaar te krijgen gecertificeerd in plaatsen als Koh Tao, Thailand. Als je gaat reizen voor een langere periode van tijd en hebben dat niet gedaan, te overwegen het krijgen van gecertificeerde terwijl u in het gebied. Terwijl Koh Tao is een goedkope plek om te wijzen, het is niet de beste plek om te duiken waarderen. Het is al geslagen en versleten, dus als je op zoek bent naar een ongerept ervaring overwegen naar Koh Phi Phi. Als alternatief, misschien wel de meest bekende, maar niet de beste plek in het gebied is Phuket.

Wandelen: Er zijn veel mogelijkheden voor een ongelooflijke trekking in heel Azië. De meest voor de hand liggende en indrukwekkende plek om een ​​aantal lange wandelingen doen is Nepal. Er zijn tochten, variërend in lengte van weken, zoals de Annapurna Circuit, tot enkele dagen, zoals die op basis van Pokhara of Kathmandu. Als je in andere landen, zoals China, overwegen om Tiger Leaping Gorge, dat is een ongelooflijke dorp tot dorp tocht. In het gebied ten noorden van Hanoi, bekend als Sapa, Vietnam heeft prachtige gebieden om te wandelen met rijst terrassen en Hmong dorpen. In Thailand veel mensen gebruik maken van Chiang Mai als basis voor de trekking. In wezen, welk land u bezoekt in Azië, ben je waarschijnlijk een prachtige plek om wat tijd door te wandelen door te brengen.

Festivals: Net als in vele delen van de wereld, festivals zijn een leuke manier om de cultuur en religie van een gebied te ervaren. Sommige plaatsen, zoals Varanasi, India, hebben nachtelijke gebeurtenissen die zowel gelovigen en reizigers te trekken. De meeste plaatsen vieren jaarlijks festival, zoals de Naadam Festival in Ulaanbaatar. Als je toevallig in een land voor een belangrijk festival, krijgt zeker en over en genieten van enkele van de activiteiten, maar vergeet niet de populariteit van het evenement kan drastisch opdrijven van de prijzen van hotelkamers of zelfs voedsel.

De Transsiberische Spoorweg: Veel mensen kiezen voor de trans-Siberische spoorweg te doen als een manier om delen van Azië te zien. Het is een prachtige reis te beginnen in Moskou, Rusland en eindigt in Beijing, China. Als u ervoor kiest om deze route te doen, de meest betaalbare optie is om treinkaartjes te kopen als je gaat. Splits de reis tot in verschillende tijdstippen. Veranderen treinen aan de grens in plaats van het kopen van internationale tickets en je zal een aanzienlijke hoeveelheid geld te besparen. Bedenk ook dat uw reis is meer dan alleen een trein. Neem lange pauzes, zodat je echt kunt zien de plaatsen die u reist door.

Betaalbare Landen

Misschien wel de meest betaalbare land dat u ooit zult bezoeken is India. Zelfs grote steden als Delhi en Mumbai zijn zeer betaalbaar. Een goede tweede is Nepal. Ondanks de lage kosten, vindt u een aantal grote kwaliteit plekken om te verblijven en te bezoeken in India en Nepal. Er zijn guesthouses dat elke reis-stijl en budget online. Aan het andere uiteinde van het spectrum, Japan, Tokyo bijzonder, is een dure bestemming. Als je op een krap budget is dit een plek waar je zou willen CouchSurfing overwegen. Als u zich zorgen over een taalbarrière bent, op zoek naar een lokale die Engels spreekt of op zoek gaan naar een expat die zal laten crashen in hun huis. Ze zijn vaak te popelen om te laten zien rond hun buurt ook. Het hebben van iemand met u die spreekt Japanse zal echt helpen zie je een andere kant van het land, dat u anders zou missen. Het is mogelijk jeugdherbergen in Tokyo, maar ze zijn duur, en slaapomstandigheden variabel. China groeit in product in de laatste jaren blijven doen. De kwaliteit van de accommodatie is variabel, en vaak krijg je wat je betaalt voor. De noordelijke gebieden en de grotere steden als Shanghai zijn aanzienlijk duurder dan het zuiden en op het platteland in de buurt van Yangshuo. Omdat de prijzen blijven stijgen, laat dit niet ontmoedigen om een ​​bezoek aan China nu. Het zal waarschijnlijk alleen maar duurder.

Reizen door Azië

Transport in heel Azië is nogal variabel. In China kun je de kogel trein ervaren, of u kunt de bus nemen. Als je hoopt om de trein zorg ervoor dat u uw tickets te kopen ten minste een paar dagen als ze uitverkocht regelmatig. Indische bussen en treinen zijn een deel van de reis-ervaring. Voor veel van de trein routes, vergeet niet om vooraf te reserveren als je bijzonder over welke klasse u op reis bent. Grondvervoer in Japan is duur, dus veel mensen vinden dat vliegen is eigenlijk de beste optie. Er zijn grote luchthavens in de meeste grote steden in Japan. Heel Zuidoost-Azië zijn er frequente toeristische bussen, of u kunt de lokale bussen die zijn een fractie van de kosten en kan al dan niet minder handig vinden. Veel leveranciers verkopen “VIP” buskaartjes en reizigers alleen uit te vinden later dat deze bussen zijn allesbehalve “VIP”. Als u de lokale bus station kan vinden, dan zul je een hoop geld besparen en hebben een meer interessante ervaring.