Afrika

Afrika is een continent bekend om zijn wilde dieren ontmoetingen, spectaculaire landschappen, exotische culturen, en de prachtige stranden. Het is een reiservaring die kruipen onder je huid, dwingend u om weer terug te keren. Echter, rond Afrika reist kan een moeilijke en ontmoedigende ervaring voor reizigers zijn. De meest populaire backpacken route is door Oost en Zuid-Afrika begint in Kaapstad en eindigt in Caïro. De vraag die de meeste reizigers zich afvragen is Er zijn veel verschillende transportmogelijkheden in Afrika “Hoe reis ik rond?”:

Afrika Safari Tours

Overland safari zijn de georganiseerde pakketreizen van Afrika en zijn gevuld met korte termijn reizigers die willen naar Afrika te zien zonder gedoe. Het is niet wat ik van een ‘authentieke’ lokale ervaring zou noemen, maar als je een beetje geïntimideerd over het reizen Afrika op uw eigen, kan dit uw beste optie. Overland tours zijn duurder, maar het eten, transport en accommodatie zijn inbegrepen. Zeven dagen all-inclusive reizen beginnen rond $ 750 USD en ga naar $ 6000 voor een 63-daagse “Kenia naar Kaapstad” tour.

Baz Bus

De Baz Bus is een transportbedrijf in Zuid-Afrika met de aangewezen routes die in het algemeen volgt de reizen parcours. Het is een hop-on, hop-off stijl bus die je aantrekt en zet u af bij uw hostel. U kiest de route die u wilt kopen en het ticket. U kunt een kaartje kopen voor een bepaald aantal dagen of een meer open-ended, flexibel ticket. Prijzen variëren van $ 175 tot $ 500 USD, afhankelijk van het soort ticket.

Openbare bussen

Reizen met de bus geeft u de mogelijkheid om een deel van het dagelijks leven van andere passagiers zijn. Onze busreizen waren vaak gevuld met gelach en gesprek met lokale Afrikanen, die uitgingen van hun manier om ervoor te zorgen dat wij, als bezoekers, werden zo comfortabel mogelijk gemaakt. Kinderen werden plonked op schoot en toevertrouwd aan onze zorg, en vaak het hoofd van een naburig haan zou dreigend porren rond onze gezichten en cock-a-doodle in onze oren. Openbare bussen (USD $ 3- $ 32) worden meestal genomen voor langere reizen en over de grenzen heen waar sprake is van een goed netwerk van verharde wegen. Deze bussen zijn over het algemeen comfortabel, veilig en ruim. Plaatsen die minder of geen verharde wegen hebben moeten oude bussen die vaak breken en zijn overvol.

Minivans

Hoeveel mensen denk je dat je kunt passen in een minivan? Afrika is de plaats die de limiet aan dat antwoord bepaalt. Net wanneer je denkt dat ze onmogelijk kon fit een andere persoon in, ze hebben ze staan op de vensterbank buiten het busje. Minivans zijn een zeer goedkope manier om rond te krijgen en worden meestal genomen voor ritten tot zes uur lang in een land (meestal rond de USD $ 0.20- $ 8). Ze niet verlaten totdat ze zijn vol, dus spring op een die klaar om te gaan en te voorkomen dat het wachten op uren totdat het vult ziet.

Liften

Meer mensen de neiging om mee te liften door Namibië en Zuid-Afrika dan andere Oost-Afrikaanse landen. Liften brengt altijd risico’s, maar het is een gemakkelijke manier om rond te krijgen. Als u hapering van de kant van de weg, is het best om je hand op en neer te steken je duim onbeleefd in Afrika wordt beschouwd zwaaien. Craig en ik liftte van Namibië naar Zuid-Afrika, omdat andere transport opties waren beperkt. Een Namibische vrachtwagenchauffeur, voor een kleine tip, reed ons halverwege, het delen van verhalen met Craig over Namibische leven, terwijl ik sliep comfortabel in zijn bed. Chinese studenten reed ons de rest van de weg naar Kaapstad voor de prijs van gas.

Autoverhuur

Het huren van een auto zal een kleine deuk in uw budget, dus zorg ervoor dat u weet welke wildparken je wilt gaan en waar de beste kijkervaring gebieden zijn, zodat u dienovereenkomstig te plannen en te bezuinigen op de brandstofkosten. We huurden auto’s voor safari’s in Namibië en Zuid-Afrika, die voor een flexibele, ontspannen en comfortabele safari. We huurden een auto om de prachtige Garden Route, een populaire en schilderachtige deel van de Zuid-Afrikaanse kust te ervaren. Autoverhuur uit Zuid-Afrika kan worden gevonden voor zo goedkoop als $ 30 per dag, vooral als je online boeken. In andere delen van Afrika, het varieert van $ 75- $ 100 per dag. Als u van plan op de lange termijn reizen in Afrika, kunt u zelfs overwegen de aanschaf van uw eigen 4WD naar het continent tour in. Zuid-Afrika zou de beste optie zijn voor aankoop, of kijk naar een vertrekkende reiziger klaar om te verkopen op.

Als u uw Afrikaanse avontuur reizen, zorgvuldig overwegen uw budget en de veiligheid van belang voor het krijgen van rond. Terwijl het openbaar vervoer is goedkoop en authentiek, het is ongemakkelijk en minder veilig dan andere opties. Verhuren of het kopen van een auto is de duurdere keuze maar zal u meer vrijheid evenals geven onderhouden van een authentieke ervaring. Overland safari zal duurder en minder authentiek, maar krijg je een all-inclusive pakket en de grootste gevoel van veiligheid te geven. Maakt niet uit hoe je rond Afrika, zult u de onvergetelijke ervaring te vinden.

Vliegen naar Afrika

Reizen naar Afrika kan in prijsverschil heel erg groot zijn. Vele maatschappijen doen slechts enkele bestemmingen aan omdat anders de vluchten niet vol zitten. Wil je naar minder populaire bestemmingen moet je veelal overstappen en zijn de prijzen ook doorgaans hoger. Zo kunnen dus verdere bestemmingen zoals Johannesburg in Zuid-Afrika dus een stuk goedkoper vliegen zijn dan bijvoorbeeld Congo. De reis begint sowieso al thuis om naar Schiphol te reizen met de auto of de trein. Houdt de vertrektijden op ‘vertrektijden schiphol 99‘ goed in de gaten en tevens de aankomsttijden op Schiphol bij terugkomst. Zo hoef je niet onnodig te wachten bij het vliegveld.